Църковения календар почита Св.Тодор-Скоро!

Тодоров ден е един от първите пролетни празници в народния Църковен календар.

carkoven-calendar3

 

 

 

 

 

Според народните представи на този ден Св. Тодор обхожда на своя кон пролетното поле да провери растат ли посевите, сетне забива копието си в земята, връзва за него коня, съблича девет кожуха и отива при Бога, за да моли за лято. Затова народът свързва Тодоровден най-вече с надеждата за плодородие.

 

 

 

 

 

 

carkoven-calendar4

Печене на хляб във формата на подкова, надбягване с коне, подстригване на децата- все мили картини от българските народни обичаи.

А ето ги и именниците :  Тодор , Тодора, Теодора, Теодор, Тошо, Божидар, Божидара, Божанка, Дарина, Божо, Дара, Дарко, Дора, Доротея.

 

 

 

 

 

Зарадвайте свои близки и приятели за празника им с тези красиви тематични картички.

carkoven-calendar1

Дамски вариант

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

carkoven-calendar2

 

 

 

 

 

 

Мъжки вариант

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начина на поръчване и изпращане на картичка може да научите в Магазина.

Картичките са ръчна изработка с използване на хартия, картон, дантела, копчета, дървена подкова, хартиени цветя. Образите са оцветявате с моливи. Направата на тематична картичка с образ може да си направите и в домашни условия . В Интернет могат да се намерят много рисувани образи, които да си разпечатате и след това да оцветите. Особено занимателно за децата е оцветяването на образи върху хартия. Сваляте образа като картинката и след това поставяте в текстов файл, например в Word . Намалявате или увеличавам размера колкото е необходимо и след което разпечатвате на бял картон. Другия вариант е сами да нарисувате образа. Залепвате оцветеното парче и оформяте картичката.

Ако статията ви е харесала, натиснете бутончето за харесване. За да получавате първи статиите от блога ми, регистрирайте се с формата под статията. Хубав празник от VelvetS.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *