Лалета или … да изберем фон

happy36
Пишейки за фон на картичка, първо да кажа какво аз разбирам под думата фон. В картичката с лалета, фон е всичко под лалетата. Как е направен фона-дали е един лист или са няколко листа насложени един върху друг- това може да е тема на друга статия. И така от моя опит смятам, че в дизайна на картичките се използват 7 основни фона.
fon
На картинката съм показала не цветовете, а дали нюанса е светъл или тъмен. Фон 1 е само един лист и върху него е сложено цветето. Фон 2 е направен от два листа насложени един върху друг, като долния е по-светъл нюанс. И т.н. От моите наблюдения най-често се използват фонове 3 и 4. Картичката с лалета е с фон от тип 2. Как в картички се прилагат тези 7 основни фона :
fon kartichki
Например фона от тип 4 е направен от три листа-най-отдолу е светъл, следва тъмен и накрая отново светъл нюанс. Фонът на всяка картичка може да отнесете към някой от основните фонове. Например: От кой тип фон е следната:
 
Според мен е от тип 5. А вие как мислите?
Някой ще попита- За какво ми е да знам? Аз за себе си като си ги подредих така теоритично нещата, по-сполучливо избирам фона за картичката си.  Много внимавам ако реша да използвам фоновете- например 2 и 5 са много капризни, фон 1 дава по-наивен вид на картичката и го използвам само за детски, Когато имам хубава дизайнерска хартия и искам фона да изпъкне- прилагам фон 2. Фоновете 2, 3, 4, 5 правят рамка на картичката. Фон 7 прави картичката визуално да изглежда по-тясна.

VelvetS