Цветя от хартия – Къде да си купя?

Трябваха ми цветя и реших да пообиколя онлайн магазините. Не съм от запалените интернет купувачи –все още си предпочитам като купувам нещо, макар и дребно, ръката ми да го пипне. В града имаме чудно магазинче с усмихната собственичка -Силвето, с която се шегуваме, че това е магазина за глупостички. Но факт е, че в интернет се предлага голямо разнообразие, което си е дефицит в провинциалното градче. Впуснах се в този експеримент и за да сравня цените, както се казва „По света и у нас“.

Започвам с два азиатски сайта, които напоследък станаха много популярни.

Aliexpress.com  Поръчах си 2 комплекта:144 розички с размери по 1,5см и 72бр други цветя по 4см. Комплектите очаквам да са микс цветове. Направи ми хубаво впечатление подробното описание (и то на руски, което за мен е ок) с големи снимки, безплатна доставка, ниска цена. Поръчката направих на 27.02 (очаквайте в продължението кога ще я получила, обещават нещо края на март). Имиджа на този сайт е много променлив. Правата като купувач си ги търсиш със съдебни спорове , което е  нелепо. Ще видим какво ще се случи. А това е поръчката.
cvetya-hartiya1

 

Забележете 200 цветчета за 16лв. при цена на доставкатa-0лв.

http://www.iamroses.com –Тайланд . Сайт само за цветя, много прегледно групирани категории-по вид, по цвят, по размер. Има купони за пазаруване. Платих през  paypal. Поръчах 25 лилии с размер 3.75 cm.
cvetya-hartiya6

 

 

Платих с карта Visa $5 (9лв), в това число $0,5 доставка.

Забележете цената на доставката-1лв.

Поръчката е направена на 28.02. (очаквайте в продължението кога ще пристигне) Почти веднага ми изпратиха имейл, че плащането е получено и да очаквам следващ имейл кога ще бъде доставена пратката.

Продължавам експеримента в по-цивилизованите страни.

Amazon.com-Поръчах 100бр герберчета на цена $3,09 и макар, че беше изписано безплатна доставка (както ще видите на снимката долу), при финализиране на поръчката бяха добавени 26,16лв. за доставка, имаше и разминаване в датата на доставка. Поръчах ги на 28.02 . Имейл получих на другия ден, което леко ме изуми-вярно поръчката я направих в неделя, но би трябвало сайт като amazon да имат автоматично изпращане на имейл. Но хайде, да не се задълбочавам. И още едно изумление-поръчката ми ще пристигне след около месец.
cvetya-hartiya4

Ето и финала на поръчката:
cvetya-hartiya3

 

100бр. за 6лв не е зле, но забележете цена на доставката-26лв.

https://www.wildorchidcrafts.com – Първото, което ме изненада неприятно беше, че поръчката не може да бъде под 8 паунда. Затова се принудих да купя три вида цветя –общо 170 цветчета (повечето са по 2,99паунда=7,41лв). За всеки продукт има добро описание и с размери.
cvetya-hartiya8

 

Транспортните разходи най-вероятно са според грамажа, защото в крайната цена е изписано и това.
cvetya-hartiya9

 

Поръчката ми излезе 44.81лв. Пуснах я на 28.02, без информация кога да я очаквам. Получих имейл, но в него няма нищо за конкретната поръчка, която направих. Разплащането може да стане и с paypal.

Забележете цена на доставката-около 26лв.

Изводите ми до тук:  Във всеки сайт ще поискат да се регистрирате с имейл адрес, на който след това получавате информация за поръчката ви. Цената на доставка ви показват чак накрая, малко преди финализиране на поръчката, изключение правят само тези сайтове, които имат допълнително меню с описание на Условията за плащане и доставка (но тях кой ли ги чете, особено ако са на английски 🙂 ). В азиатските сайтове тази цена е малка или дори 0, но гаранцията да си получите това, което сте поръчали и голямото чакане си остава за ваша сметка.

В продължението очаквайте онлайн пазаруването ми в българските магазини. И ще сравним.

Ако това е било полезно за вас натиснете бутончето за харесване. За да получавате първи статиите от блога ми, регистрирайте се с формата под статията.

 

2 thoughts on “Цветя от хартия – Къде да си купя?

  1. Аз мога да вмъкна няколко коментара, без да имам претенции да съм поръчвала кой знае колко цветя, защото предпочитам да си ги правя.
    Ако се поръчва от Англия, по-добре е да се ползва превозвач и доставка в Англия – излиза много по-евтино.
    Същото важи и за ибей и амазон. А що се отнася до тях – по-добре да се избират китайци със склад в Англия – тогава пристигат много бързо цветенцата.
    И за финал – може да ви е полезно да прегледате тази статия: http://www.kartishok.com/2015/07/blog-post_6.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *