Цветя от хартия – Къде да си купя? –продължение 1

В предишната статия Цветя от хартия – Къде да си купя? , експериментирах с поръчки от чуждестранни сайтове.

Тук продължавам с това приключение, но на българския онлайн пазар.

В началото само да спомена цената на така известните ни розички в моето най-любимо местно магазинче ПламАрт -12бр. размер 15мм-1,60лв. Това си е най-изгодния вариант, но да надникнем в БГ онлайн за цветенца  и колко ще ни излезе като цена с доставката 🙂

https://naborsata.com/ София

Голяяяяям избор на цветя. За съжаление тези, които харесах от пръв поглед  не уцелих да са в наличност. Розичките 15мм -12бр са 1,40лв.

И …охо приятна изненада – в сравнение с http://www.sirstampalot.co.uk/  (английски  магазин с много, много цветя ) ето тези

cvetya-hartiya10

 

 

 

 

 

са на цена 11,40лв ( без доставката, която е от порядъка на 25лв.), а в https://naborsata.com/   -9,39лв.

 

cvetya-hartiya11

 

Доставката е със Спиди за 2 дни при тарифа:

 

cvetya-hartiya12

Поръчах си ето тези

cvetya-hartiya13

Имам чуденка обаче:защо цената на доставката е обвързана със цената на поръчката и защо за различните магазини тази цена е различна при един и същ доставчик. Е, може би има отговор, но трябва още да се поровя. Каквото и да е обяснението-клиента губи.

http://ideahobby.bg/ София

Цветята ги намерих малко трудно. Розичките, които имат са букетчета по 16бр, размер 20мм на цена 3,25лв. Имах избор и на други цветенца.

Поръчках си тези

cvetya-hartiya14

 

За доставка имах 4 варианта- на адрес или до офис на Еконт, също и на Спиди. Най-изгодната (до офис на Еконт) за мое съжаление не й работеше бутончето и отпадна. Така , че се спрях на тази

cvetya-hartiya15

В съобщението на Спиди цената обаче се оказа друга -6,87лв.

http://b-wow.net/  София

Хартиените цветя ги намерих много бързо. Поръчах 10бр с размер 1,5см и 5бр -2,5см

cvetya-hartiya16

След два дни ми се обадиха  от транспортна фирма Rapidо, че са на вратата ми с пакетче 🙂

 

http://smilehobby.net/ София

Цветята ги намерих малко трудно. Розички 15мм и 10мм са по  1,89лв. Разнообразие на цветя, за жалост без описание. При финализирането на поръчката не ми излезе  включената цена на доставка.

cvetya-hartiya17

На следващия ден любезно момиче ми се обади да потвърдя поръчката и че доставката ще струва около 3лв. Получих имейл от Еконт- пратката ще пристигне за 2 дни и цената на доставката е 3,39лв.

От тук нататък нищо не си поръчах, защото вече преливах от цветя-около 500бр. 🙂

http://armstrongshop.com/ Бургас. Няма цветя.

http://uau.bg/-Варна . Доволно разнообразие на рози, като се започне от 12бр в китка с размери 1,5см и 2см на цена 1,50лв.

В http://gretasart.com Варна малките розички 10мм са по 1,99лв , а другите цветя бяха изчерпани.

В http://hubavi-nesta.com/ Стара Загора мога да поръчам розички(12бр. -1.20лв без инфо за размера) и 2 вида изрязани елементи за цветя.

http://hobbysvqt.com/ Пловдив. Розички 12бр. ( не намерих размер им) -1лв. Цената на доставката се вижда на първа страница на сайта и няма как да я пропуснеш, а срока за доставка за цялата страна е 2 дни.

 

cvetya-hartiya18

Извода ми е и призив-Момичета, пазарувайте от нашите си магазини. Само може да бъдем благодарни за голямото разнообразие, което стоически поддържат и предлагат на фона на малкия кръг клиенти. Даже и нещо малко да куца-нека да ги има.

Ако се натъкнах на неточности  с информацията в сайтовете, това си е работа на администратора на сайта. Сравнявайки с чуждестранните сайтове единствено ме спъваше типично българската лаконичност в информиране на клиента. Но пък получих имейли от всички магазини, в които направих поръчка.

Що се отнася до цените : Оформи се девиза „По розичките ще ги познаете“ – по така познатите розички, които присъстват навсякъде си личи каква е политиката на цените в магазина.

Колко бързо ще получите пратката? Рядко може да си изберете как да ви бъде доставена- магазина си има сключен договор с превозвач. Цената варира между 3 и 5 лв. и е най-дълго за 2 дни. Спиди ще ви изпраят SMS, а Еконт –имейл.

Очаквайте продължение със снимки на всички цветя,  които получа. А дали ще пристигнат в добър вид-ще разберем.

Ако информацията е била полезна за вас, натиснете бутончето за харесване. За да получавате първи статиите от блога ми, регистрирайте се с формата под статията.

Kaдифени прегръдки от VevetS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *